Huis
voor
de
Stad

Amersfoort

De gemeente ontwikkelt samen met de stad een nieuw te bouwen stadhuis, dat duurzaam, gezond, makkelijk aanpasbaar en budgetneutraal is.

De gemeente ontwikkelt samen met de stad een nieuw te bouwen stadhuis, dat duurzaam, gezond, makkelijk aanpasbaar en budgetneutraal is.

Beelden: Kraaijvanger Architects

In de toekomst wil Amersfoort een energie neutrale en klimaatbestendige stad zijn met voldoende woningen, waar in 2040 zo’n 180.000 inwoners zich thuis voelen. Een Huis voor de Stad moet hierbij passen en geschikt zijn voor de toekomst. Daarom ontwikkelt de gemeente samen met de stad een nieuw te bouwen Huis voor de Stad, dat duurzaam, gezond, makkelijk aanpasbaar en budgetneutraal is. Een toegankelijk gebouw met een Amersfoortse uitstraling waar medewerkers werken en waar alle inwoners (graag) komen voor gemeentelijke dienstverlening, ontmoetingen en samenwerkingen. Daarnaast gaat de gemeente in de publiekshal met een aantal ketenpartners samenwerken, om de dienstverlening aan de inwoners uit te breiden.

Het ambitiedocument “Een huis voor de stad Amersfoort”, waarin de ideeën en wensen van inwoners, stad en gemeenteraad staan, is hierbij het vertrekpunt. Het schetsontwerp is gedeeld met de stad, gemeenteraad en medewerkers van de gemeente. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het schetsontwerp en het programma van eisen. 

Al vanaf de eerste fase zijn wij betrokken bij dit project. abcnova heeft het scenario-onderzoek naar renovatie versus nieuwbouw begeleid op ruimtelijk/functioneel, omgeving, technisch en financieel vlak. Daarnaast hebben we de stuurgroep en bestuurlijke opdrachtgever geadviseerd bij onder andere politieke en bestuurlijke besluitvorming. abcnova is momenteel in het Total Engineering Team verantwoordelijk voor het ontwerpteammanagement en co-creatieproces en adviseert over de ontwikkeling van een toekomstbestendig en circulair gebouw- en huisvestingsconcept. Het Total Engeneering Team bestaat verder uit Kraaijvanger Architects, Aronsohn, Cauberg Huygen, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten en Valstar Simonis.

Diensten #projectmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Huis voor de Stad
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.