Kindcentrum
West

Delfzijl

In het nieuwe gasloze, bijna energieneutrale (BENG) en aardbevingsbestendige kindcentrum komen onder andere verschillende basisscholen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

In het nieuwe gasloze, bijna energieneutrale (BENG) en aardbevingsbestendige kindcentrum komen onder andere verschillende basisscholen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

De gemeente Eemsdelta werkt hard aan het toekomstbestendig maken van basisscholen in de gemeente. Dit doen ze door verschillende basisscholen en kinderopvang samen onder te brengen in kindcentra. Kindcentrum West krijgt een oppervlakte van 4.030 m2 BVO en biedt onderdak aan een Openbare basisschool, een Christelijke basisschool, een Katholieke basisschool, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

Bijna energieneutraal en aardbevingsbestendig
Het project heeft verschillende duurzaamheidsambities. Zo wordt het gebouw gasloos, en voldoet het aan BENG,  Ruimte OK en  gemiddeld aan de eisen van Frisse Scholen klasse B. Kortom, een gezonde omgeving voor leerlingen en medewerkers. Tevens is het nieuwe kindcentrum straks aardbevingsbestendig. Het gebouw bestaat uit een gedeelte bestaande bouw (gebouw van basisschool de Windroos van circa 1.000 m2BVO) dat bouwkundig wordt versterkt en een gedeelte nieuwbouw (van circa 3.000m2 BVO).

Van Programma van Eisen tot project- en bouwmanagement
abcnova is in opdracht van de Gemeente Eemsdelta verantwoordelijk voor het opstellen van het ruimtelijk, functioneel en technisch Programma van Eisen inclusief advisering van de bouworganisatievorm voor de ontwerp- en uitvoeringsfase. Daarnaast hebben we de selectie van het ontwerpteam gemanaged en voeren wij het projectmanagement uit van de ontwerpfasen. We hebben een adviserende rol tijdens het Europese selectie- en aanbestedingstraject voor uitvoerende partijen en zijn verantwoordelijk voor het project- en bouwmanagement tijdens de bouwvoorbereiding.

Diensten #directievoering-en-toezicht #projectmanagement #tendermanagement
Speciale expertises #aardbevingsbestendig-bouwen #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Kindcentrum West
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.