Inzet
gebiedsontwikkelingen
Woningcorporatie
Woonkwartier

Regio West-Brabant

Woonkwartier heeft stevige ambities en opgaven in eigen ontwikkelportefeuille. Om grip te krijgen op het proces en deze uit te zetten in de tijd heeft Woonkwartier abcnova gevraagd om hen te adviseren bij een viertal projecten in de haalbaarheidsfase.

Woonkwartier heeft stevige ambities en opgaven in eigen ontwikkelportefeuille. Om grip te krijgen op het proces en deze uit te zetten in de tijd heeft Woonkwartier abcnova gevraagd om hen te adviseren bij een viertal projecten in de haalbaarheidsfase.

Woningcorporatie Woonkwartier is een middelgrote woningcorporatie in het westelijke deel van Brabant, ten zuiden van Rotterdam. Woonkwartier verhuurt en beheert zo'n 9.500 verhuureenheden in 18 dorpen en kleinere steden in de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Steenbergen. Woonkwartier heeft stevige ambities en opgaven in haar ontwikkelportefeuille. De urgentie op projecten neemt toe, lopende projecten dienen fasegewijs afgerond te worden en nieuwe projecten dienen te worden opgestart met haalbare (en schaalbare) concepten.

Om grip te krijgen op het proces en deze uit te zetten in de tijd heeft Woonkwartier abcnova gevraagd om hen te adviseren bij een viertal projecten in de haalbaarheidsfase. De opdrachten die door abcnova in beweging worden gebracht zijn: Klooster St. Anna/Maria ter Engelen Oudenbosch, Dorus Rijkersstraat Dinteloord, Constantijn Huygensplein Hoeven en flexwonen. abcnova voert het procesmanagement voor de eerste drie genoemde opdrachten en treedt op als projectontwikkelaar vanuit Woonkwartier. Hieronder valt het aansturen van de processen om te komen tot intentieverklaringen, bewonersparticipatie en stedenbouwkundige plannen. Voor het dossier flexwonen adviseren wij Woonkwartier over toekomstige mogelijkheden voor deze flexibele manier van wonen voor verschillende doelgroepen.

abcnova draagt bij aan de groei van het eigen ontwikkelteam van Woonkwartier. Daarnaast vindt veel afstemming plaats over het vertalen van oplossingen naar nieuw beleid. Door samen te werken met een team aan de ontwikkeling van projecten én het ontwikkelteam, is abcnova een welkome aanvulling met kennis en kunde om ontwikkelopgaves in beweging te brengen.Diensten #gebiedsontwikkeling #haalbaarheidsstudie #procesmanagement #ontwikkelmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Inzet gebiedsontwikkelingen Woningcorporatie Woonkwartier
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.