Koninklijke
Kentalis

Sint-Michielsgestel

Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn, een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een communicatieve meervoudige beperking hebben. Dit doen zij vanaf een prachtig terrein in Sint-Michielsgestel. Een groot terrein met onderhoudsintensieve gebouwen, zoals het monumentale hoofdgebouw en andere gebouwen. Kentalis heeft het besloten het hoofdgebouw uit 1910 en grote delen van het terrein af te stoten. Kantalis blijft ook na deze verkoop eigenaar van een deel van het terrein.

Nieuwe bestemming

Kentalis staat voor een bijzondere uitdaging: het vinden van een ontwikkelpartner, die ook een nieuwe, goede buur wordt op het terrein waar Kentalis al ruim een eeuw gevestigd is. Het hoofdgebouw en het deel van het terrein dat zal vrijkomen, biedt kansen voor nieuwe bestemmingen. Bestemmingen die moet passen bij de activiteiten van Kentalis, de bijzondere ligging aan de Dommel en de historische waarde van het unieke hoofdgebouw. Nieuwe ontwikkelingen bieden uiteraard een kans op een nieuw elan en nieuwe kwaliteiten, maar moeten ook nadrukkelijk passen bij de veilige en vertrouwde omgeving die het moet blijven voor de cliënten en leerlingen van Kentalis.

Rol abcnova
abcnova is strategisch adviseur van Koninklijke Kentalis en heeft Kentalis begeleidt bij de voorbereidingen voor de verkoop van het monumentale hoofdgebouw en de gronden. Belangrijke partners die zijn meegenomen in het proces zijn de gemeente Sint Michielsgestel, de Provincie Noord-Brabant en het College Sanering Zorginstellingen. abcnova adviseerde en begeleidde Kentalis tijdens de voorbereidingen en het tot stand komen van de Nota van Uitgangspunten en Randvoorwaarden die in samenwerking met de betrokken stakeholders is opgesteld.

 

Diensten #gebiedsontwikkeling #juridisch-advies #procesmanagement #aan-en-verkoopadviezen

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Koninklijke Kentalis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.