Kulturhus
de
Spil

Nieuwleusden

De verbouwing en nieuwbouw van het voormalige Rabobankgebouw tot Kulturhus brengt diverse maatschappelijke organisaties onder één dak.

De verbouwing en nieuwbouw van het voormalige Rabobankgebouw tot Kulturhus brengt diverse maatschappelijke organisaties onder één dak.

Op de WOC Campus in Nieuwleusen is een Kulturhus gerealiseerd in combinatie met twee sporthallen en voorgezet onderwijs. Hierbij is de bestaande Rabobank verbouwd en uitgebreid met nieuwbouw. In samenspraak met de architecten en de gebruikers is het ontwerp opgesteld, waarbij de synergie tussen de verschillende gebruikers een grote rol heeft gespeeld.

Kulturhus de Spil in Nieuwleusen is een in het oog springend project dat met liefde voor de omgeving en de gebruikers is ontwikkeld. Kulturhus de Spil is gasloos en de verwarming en koeling worden geregeld via warmtepompen, die worden gevoed door honderden zonnepanelen op het dak. Een ander duurzaam aspect dat je nog niet zo vaak ziet is dat alle techniek uit het oude Rabobank gebouw is hergebruikt. 

In 2016 organiseerde de gemeente Dalfsen een Europese aanbesteding voor de realisatie van het Kulturhusconcept. abcnova heeft deze aanbesteding gewonnen en was verantwoordelijk voor het projectmanagement, de ontwikkeling en realisatie van De Spil. De wensen en eisen van alle toekomstige gebruikers zijn in kaart gebracht en uitgewerkt in het ontwerp en abcnova hield zich tevens bezig met de realisatie van De Spil. Daarbij werd invulling aan het project- en bouwmanagement gegeven. De verbouwing van het voormalige Rabobankgebouw tot Kulturhus (1.800 m²) zorgt dat diverse maatschappelijke organisaties (Cultuur & Welzijn) onder één dak worden gehuisvest, zodat samenwerking en verbinding optimaal wordt gestimuleerd. Na oplevering in 2018, voldoet De Spil nu helemaal aan de laatste eisen en ambities op het gebied van duurzaamheid en draagt Kulturhus De Spil optimaal bij aan een omgeving die inspireert en ontmoeting stimuleert.

Diensten #projectmanagement #ontwikkelmanagement #directievoering-en-toezicht
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Kulturhus de Spil
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.