Laberatorium
Dicoon

Elst

Het project geeft invulling aan de gezamenlijke ambitie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), het Rijnstate en het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) voor het realiseren van een nieuw laboratorium aan de Industrieweg in Elst.

Het project geeft invulling aan de gezamenlijke ambitie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), het Rijnstate en het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) voor het realiseren van een nieuw laboratorium aan de Industrieweg in Elst.

Het project geeft invulling aan de gezamenlijke ambitie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), het Rijnstate en het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) voor het realiseren van een nieuw laboratorium aan de Industrieweg in Elst. Voor deze samenwerking voegden partijen zich samen tot een nieuwe organisatie ‘Lab Oost’. In het gebouw worden laboratoria voor medische microbiologie, medische immunologie en klinische chemie en hematologie gehuisvest.

De nieuwe organisatie wordt hét lab voor Midden/Zuid-Gelderland ván en vóór zorgaanbieders. Het levert het diagnostisch palet dat de eerste lijn tot en met topklinisch ziekenhuis nodig heeft. De ambitie is om de diagnostiek uit te breiden van in beginsel drie ziekenhuizen tot circa acht ziekenhuizen in de toekomst.

Het lab beschikt over moderne apparatuur en levert daarmee state of the art diagnostiek, is concurrerend qua serviceverlening en kostprijzen, is een gezond zelfstandig bedrijf en een aantrekkelijke werkgever die goede contacten heeft met zorgprofessionals in de ziekenhuizen en huisartsen. Het lab vormt hiermee een katalysator voor andere samenwerkingsinitiatieven.

Rol abcnova
abcnova is in oktober 2020 gevraagd om het ontwerp van het laboratorium binnen de kortst mogelijke doorlooptijd van initiatie naar DO+ te brengen, zodat zo snel als mogelijk met de realisatie van het lab kon worden gestart. In de ontwikkeling behartigde abcnova de belangen van drie ziekenhuizen en begeleide abcnova het gehele proces. Vanaf de eerste analyses en studies waren wij betrokken bij de ontwikkeling. abcnova heeft samen met de gebruikers het globale PvE uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Vanaf de eerste ontwerpsessies is integraal ontworpen met vrijwel direct het intekenen van de inrichting ten aanzien van medische apparatuur, inventaris en ICT-voorzieningen. Door het op deze wijze aan te pakken is de stap om te komen tot een definitief ontwerp verkort, zijn de toekomstige werkprocessen verwerkt en zijn er plattegronden ontstaan waarover overeenstemming is bereikt met de gebruikersgroepen. Simultaan heeft het bouwteam deze geraamd en deze hebben wij op marktconformiteit getoetst.

Diensten #projectmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Laberatorium Dicoon
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.