Leiden
Bio
Science
Park

Leiden

Het gebiedsteam van het Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. abcnova vertolkt de rol van projectmanager gebiedsontwikkeling, in verschillende deelprojecten op de campus.

Het gebiedsteam van het Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. abcnova vertolkt de rol van projectmanager gebiedsontwikkeling, in verschillende deelprojecten op de campus.

Het gebiedsteam van het Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park (LBSP). De campus, waarbij de focus ligt op Life Science & Health (LSH), behoort hiermee tot de top 5 van Europa. In het LBSP zijn 130 bedrijven gehuisvest, waaronder Janssen Biologics, Galapagos, Astellas, BioPartner en Kadans, 11 researchinstituten, de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden en TNO. Er werken ca. 17.000 personen. Het LBSP is ‘booming’: in hoog tempo wordt er door farmaceutische bedrijven geïnvesteerd in nieuwe huisvesting, op gronden die in erfpacht door de universiteit worden uitgegeven. De universiteit investeert in de openbare infra, parkeergarages, eigen nieuwbouw, duurzaamheidsmaatregelen en laat woningbouw realiseren. De universiteit streeft naar een kwalitatief hoogstaand Science Park en is actief in de gehele keten van ontwikkelingsactiviteiten van de eerste planvorming tot kaveluitgifte en woonrijp maken.

abcnova vertolkt, in opdracht van het Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, de rol van projectmanager gebiedsontwikkeling, in verschillende deelprojecten op de campus. De procesmanagers van abcnova worden vooral ingezet om opdrachtgeverschap te bekleden richting aannemers en adviseurs van de Universiteit Leiden. Zo draagt abcnova de verantwoordelijkheid voor het tijdig opleveren van openbaar gebied en voor het laten opstellen van bodemenergieplannen. Daarnaast is het beoordelen van ontwerpen door erfpachters en het in gang zetten van nieuwe ontwikkelingen onderdeel van de werkzaamheden. Een project waar de brede kennis van abcnova goed tot zijn recht komt.

Diensten #gebiedsontwikkeling

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Leiden Bio Science Park
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.