Lumion
college

Amsterdam

Monument en nieuwbouw vinden elkaar middels een transparant forum dat verbindt.

Monument en nieuwbouw vinden elkaar middels een transparant forum dat verbindt.

Beeldmateriaal: atelier PRO

Het nieuwe Lumion, voorheen Caland college, is een middelbare school voor HAVO, MAVO en VWO in Amsterdam. Om het groeiend aantal leerlingen te huisvesten is ervoor gekozen om de voormalige MTS aan de Vlaardingenlaan te renoveren en te combineren met nieuwbouw. 

Forum verbindt monument met nieuwbouw

Een bijzonder project, omdat de bestaande gebouwen jonge stedelijke monumenten zijn. Om de nieuwbouw en bestaande bouw te combineren is ervoor gekozen om, door een zogenaamd forum dat als ontvangsthal functioneert, de gebouwen met elkaar te verbinden. De ontvangsthal is de nieuwe blikvanger van de school met veel glas en een prachtige trap en koppelt op natuurlijke wijze de oudbouw met de nieuwbouw. Deze nieuwbouw huisvest straks de onderbouw en op de begane grond zijn de praktijklokalen. De nieuwe sporthal is gesitueerd naast het hoofdgebouw en is te verdelen in drie aparte zalen.  

Rol abcnova

Namens de gemeente Amsterdam verzorgt abcnova de directievoering voor dit project. Hieronder valt het aansturen van alle processen om te komen tot de realisatie van de nieuwbouw en renovatie van de middelbare school.

Bekijk hier animatie van het nieuwe Lumion: 

De animatie is gemaakt door: Guillaume van der Maas van 3D Ontwerp Visualisatie 

 

Diensten #directievoering-en-toezicht #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Lumion college
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.