Museum
Kaap
Skil
Texel

Texel

In dit prijswinnende entreegebouw ontdekken bezoekers het ruige leven op zee

In dit prijswinnende entreegebouw ontdekken bezoekers het ruige leven op zee

Het veelzijdige maritiem & juttersmuseum Kaap Skil op Texel is zowel binnen als buiten een belevenis. De houten gevel maakt het een bijzonder gebouw, waardoor nieuwsgierigheid wordt gewekt. Binnen komt men terecht in een omgeving met vaste exposities gecombineerd met multimedia elementen.

Ondergrondse uitdaging

abcnova is nauw betrokken bij dit project voor project- en procesmanagement. Om de nieuwbouw mogelijk te maken zijn twee woningen aangekocht en samen met een bestaande schuur gesloopt. Het museumgebouw bestaat uit een kelder met hierop twee bouwlagen. De kelder heeft een oppervlak van ca 500 m2. Doordat de bovengrondse voetprint van het gebouw slechts 300 m2 beslaat, steekt de kelder aan straat en achterzijde onder de gevels uit. De kelder biedt plaats aan de interactieve maquette, “De Reede van Texel”, waarin de VOC tijd wordt afgespeeld op een filmprojectie.

Prijswinnend entreegebouw

Mede door het bijzondere gebouw en het interieur won Kaap Skil in 2014 Europese Museumprijs voor innovatieve musea op het gebied van geschiedenis, industrie of wetenschap. De voor- en achtergevel van het entreegebouw (achter het hout) bestaan geheel uit glas. De vorm van de dakconstructie verwijst naar de dakvormen van de voormalige bebouwing. Een prachtig project waar onze projectmanagers met recht trots op zijn.

Diensten #projectmanagement #procesmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Museum Kaap Skil Texel
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.