Markiezaat
Container
Terminal

Bergen op Zoom

H. Essers heeft een buitendijks perceel aan het Schelde-Rijn Kanaal aangekocht in de gemeente Bergen op Zoom. Op deze plek zal de Markiezaat Container Terminal worden gebouwd.

H. Essers heeft een buitendijks perceel aan het Schelde-Rijn Kanaal aangekocht in de gemeente Bergen op Zoom. Op deze plek zal de Markiezaat Container Terminal worden gebouwd.

De koopovereenkomst voor de verkoop van een buitendijks perceel aan het Schelde-Rijn Kanaal tussen H. Essers en de gemeente Bergen op Zoom is gesloten. Op deze strategische plek tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam in zal de Markiezaat Container Terminal worden gebouwd. De nieuwe terminal vervangt de huidige terminal aan de Vlieringhweg. Deze locatie is niet meer geschikt vanwege geluidoverlast voor omwonenden en de onbereikbaarheid voor grotere schepen. De nieuwe terminal zal een capaciteit hebben van 250.000 TEU (Twenty Food Equivalent Unit) per jaar en zal zorgen voor efficiëntie in het vervoeren van ladingen.

De overeenkomst is in beginsel een overeenkomst van koop en verkoop. Naast de koop en verkoop van de kavel legt de overeenkomst ook afspraken vast betreffende de ontwikkeling: wat wordt er ontwikkeld en gerealiseerd en op welke wijze werken partijen samen om dat te bereiken. De risico’s van een ontwikkeling als de onderhavige zijn ten genoegen van partijen geregeld. De juridische aspecten bij een verkoop en ontwikkeling als de onderhavige zijn onderzocht, besproken en zorgvuldig geformuleerd.

De gemeente Bergen op Zoom heeft abcnova gevraagd de begeleiding te verzorgen voor de niet-standaardovereenkomsten van de verkoop van het gebied. Wij hebben, samen met medewerkers van de gemeente, de conceptstukken opgesteld en de gesprekken met de wederpartij gevoerd. Ook Essers heeft zich door deskundige adviseurs laten bijstaan (Monarch Advies, AK Advocaten). De wederzijdse professionele inzet heeft bijgedragen aan het door beide partijen gewaardeerde resultaat.

Diensten #contractmanagement #juridisch-advies

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Markiezaat Container Terminal
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.