Masterplan
Klimaatneutraal
gemeentelijk
vastgoed

Assen

De gemeente Assen heeft het doel gesteld om in 2040 een CO2-neutrale en aardgasvrije vastgoedportefeuille te bezitten. abcnova heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Assen het Masterplan Klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed ontwikkeld. Met het Masterplan heeft de gemeente de beschikking over een interactieve routekaart, waarmee zij deze verduurzaming van haar maatschappelijk vastgoed de komende jaren op strategische wijze vorm kan geven.

Inzicht in verduurzamingsopgave 

Naast het sturingsinstrument was abcnova verantwoordelijk voor het ordenen, analyseren en valideren van de data van de kernportefeuille, bestaande uit ruim 100 gebouwen van de gemeente Assen. Vervolgens is er naar creatieve oplossingen gezocht voor het helder verwerken van deze data in het Masterplan. Daarnaast zijn twee routekaarten opgesteld, waarbij middels de koppeling met het MJOP, een slimme fasering en planning kon worden aangebracht voor de periode tot aan 2030 en 2040. Met het Masterplan heeft de gemeente een strategisch en interactief instrument in handen. De gemeente heeft en houdt zicht op de opgave, kan haar strategie bepalen en zo nodig bijstellen en de verduurzaming in tijd en geld plannen.

Meer weten over onze tool voor de verduurzaming van uw vastgoedportefeuile en wat we verder doen aan de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed? Lees ons magazine (klik op de afbeelding om te openen). 

Visie op maatschappelijk vastgoed def 1

 

Diensten #huisvestingsadvies #haalbaarheidsstudie
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Masterplan Klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.