MFA

Wapenveld

Het dorpsontmoetingscentrum De Hof van Cramer verhuist naar het centrum van Wapenveld en vindt onderdak in MFA Wapenveld, een toekomstbestendig en duurzaam gemeenschapshuis.

Het dorpsontmoetingscentrum De Hof van Cramer verhuist naar het centrum van Wapenveld en vindt onderdak in MFA Wapenveld, een toekomstbestendig en duurzaam gemeenschapshuis.

Beelden: bdg architecten

De huidige Hof van Cramer vormt al sinds 2014 het kloppende hart van Wapenveld voor maatschappelijke participatie, cultuur, welzijn en ondersteuning. In de dagelijkse praktijk blijkt dat de huidige huisvesting en locatie niet meer voldoet. Om de leefbaarheid van Wapenveld optimaal te ondersteunen is een goede fysieke basis in het hart van Wapenveld cruciaal. Om deze wens en visie te kunnen faciliteren hebben de Hof van Cramer, de Dorpsraad van Wapenveld en de gemeente Heerde de handen ineengeslagen. Dit heeft in 2019 geresulteerd in een collegebesluit om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie in het centrum van Wapenveld.

Basisvoorzieningen op een centrale plek
De wens van een nieuwe multifunctionele accommodatie op een centrale plek in Wapenveld stamt al uit 2011. De huidige Hof van Cramer was dan ook een pilot. Naast de huidige deelnemers in de Hof van Cramer hebben de huisartsen van Wapenveld en de brandweer kenbaar gemaakt graag te willen participeren in een nieuwbouwontwikkeling in het centrum van Wapenveld. Daarmee komen de belangrijkste basisvoorzieningen bij elkaar op een centrale plek.

Flexibiliteit en duurzaamheid
Vanwege de verschillende partijen die in het gebouw zullen huisvesten, is flexibiliteit belangrijk. Naast de hoofdingang zal elke unit tevens een eigen ingang krijgen. Voor het exterieur worden natuurlijke materialen gebruikt en waar mogelijk wordt het dak groen en deels belegd met zonnepanelen. 

Waarmaken van de nieuwe ontmoetingsplek
Vanaf het haalbaarheidsonderzoek tot de definitieve ontwerpfase begeleidt abcnova het ontwerpproces. Zo hebben wij een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de deelname van de bibliotheek en huisartsen aan de multifunctionele accommodatie en faciliteren wij de aanbesteding en contractvorming voor het hele ontwerpteam. Ook begeleiden wij de benodigde wijziging van het bestemmingsplan, stellen wij samenwerkings- en huurovereenkomsten op met de participanten en zijn wij verantwoordelijk voor financiële projectbewaking.

abcnova is, in opdracht van de Gemeente Heerde, verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement van de ontwerpfase.

Diensten #contractmanagement #haalbaarheidsstudie #projectmanagement #tendermanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
MFA
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.