Nieuwbouw
Hogeschool
Rotterdam

Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam realiseert op kernlocatie Kralingse Zoom een nieuw gebouw van 14.000 m² voor alle economische opleidingen van de Rotterdam Business School (RBS) en de opleiding SportMarketing & Management (SMM).

De Hogeschool Rotterdam realiseert op kernlocatie Kralingse Zoom een nieuw gebouw van 14.000 m² voor alle economische opleidingen van de Rotterdam Business School (RBS) en de opleiding SportMarketing & Management (SMM).

De Hogeschool Rotterdam realiseert op kernlocatie Kralingse Zoom een nieuw gebouw van 14.000 m² voor alle economische opleidingen van de Rotterdam Business School (RBS) en de opleiding SportMarketing & Management (SMM). Het huidige bouwdeel C wordt vervangen door nieuwbouw. De Kralingse Zoom 91 is één van de kernlocaties van de Hogeschool Rotterdam en bestaat uit vier bouwdelen met een totaal bruto vloeroppervlakte (BVO) van circa 36.000 m² waar ca. 12.500 studenten te vinden zijn.

Energieneutraal
In het gebouw komen (multifunctionele)collegezalen van diverse afmetingen, onderwijsfuncties, kantoren en er is ruimte voor horeca. Het ontwerp heeft een duurzaam en circulair karakter en door het integreren van flexibiliteit wordt het gebouw zo gebouwd dat het langdurig functioneel gebruikt kan worden. Daarnaast sluiten de verdiepingen van de nieuwbouw via loopbruggen aan op alle verdiepingen van de andere gebouwen op de campus. Het interieur zal worden ingevuld met circulaire, robuuste en onderhoudsvrije materialen. Het nieuwe gebouw van Hogeschool Rotterdam wordt tevens energieneutraal. Het heeft een energiezuinig systeem met warmte- en koudeopslag (WKO), een PV-installatie en warmtepompen. Tevens beschikt het over energiezuinige ventilatoren en verlichting, geïsoleerde vloeren, gevels en daken én is er triple glas aanwezig.

Rol abcnova
abcnova is, in opdracht van de Hogeschool Rotterdam, betrokken vanaf de start van het ontwerpteam tot aan de oplevering en nazorgfase van dit project. Tijdens deze periode is abcnova als projectmanager betrokken bij het ontwerpteam, waarbij gestuurd gaat wordt op de verschillende GRODTIK-aspecten (Geld, Risico’s, Organisatie, Duurzaamheid, Tijd, Informatie & Kwaliteit).  Wij fungeren tevens als aanspreekpunt voor het programmateam van de Hogeschool Rotterdam. Binnen het programmateam zorgen wij voor afstemming met de verschillende separate lopende projecten, denk hierbij aan het inrichten en inhuizen van het pand. Tijdens de realisatiefase verzorgd abcnova de directievoering en het kwaliteitsmanagement (toezicht).

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Nieuwbouw Hogeschool Rotterdam
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.