OKU
House

Amsterdam

In Amsterdam Nieuw-West worden 324 huurwoningen gerealiseerd aan het Koningin Wilhelminaplein.

In Amsterdam Nieuw-West worden 324 huurwoningen gerealiseerd aan het Koningin Wilhelminaplein.

In Amsterdam Nieuw-West worden 324 huurwoningen gerealiseerd aan het Koningin Wilhelminaplein. De woningen in OKU House zijn onderdeel van de herontwikkeling van het gebied rondom het World Fashion Centre. Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft 112 sociale huurwoningen aan woningcorporatie Stadgenoot en 212 middenhuur- en vrijesectorhuurwoningen aan vermogensbeheerder Syntrus Achmea, namens pensioenfonds PME, verkocht. 

Uitdagende constructie
Op de plek waar de huurwoningen worden gerealiseerd staan bedrijvenpanden. OKU House wordt bovenop deze panden gebouwd. Er wordt dus een wijk op een wijk gebouwd. Door middel van kolommen die onder het World Fashion Centre doorlopen ontstaat de zogenaamde tafelconstructie waar de nieuwe woningen op worden gebouwd. Op deze manier wordt woonoppervlak toegevoegd aan een bestaand deel van de stad. Uiteraard worden de woningen energiezuinig en zijn de gebouwen voorzien van zonnepanelen en een warmtebron.

In opdracht van zowel Stadgenoot als Syntrus Achmea heeft abcnova voor de 324 huurwoningen het technisch Due Diligence Report opgesteld en ondersteuning geboden bij de contractvorming. In navolging hierop zijn wij in opdracht van Stadgenoot verantwoordelijk voor het projectmanagement en de kwaliteitsbewaking van de 112 sociale huurwoningen tot en met de oplevering.

 

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
OKU House
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.