OSG
West-Friesland

Hoorn

Realisatie van onderwijshuisvesting voor 1.300 leerlingen

Realisatie van onderwijshuisvesting voor 1.300 leerlingen

De functionaliteit, flexibiliteit en de huisvestingscapaciteit van de OSG West-Friesland (deels een rijksmonument) was onvoldoende. Door uitbreiding en renovatie is het gebouwencomplex ‘future proof’ gemaakt.

Ruimtelijk, functioneel en technisch

abcnova nam als project- en procesmanager de verantwoordelijkheid voor het opstellen van het Plan van Aanpak inclusief de projectplanning en de herijking van het Ruimtelijk, Functioneel en Technisch Programma van Eisen. We begeleidden de Europese aanbesteding en ondersteunden de opdrachtgever bij prijs- en contractvorming met de aannemer. We hebben hierbij het gehele proces doorlopen (van PvE tot en met oplevering) met een gefaseerde realisatie van meerdere panden waarbij het onderwijs ten tijde van de uitvoeringswerkzaamheden is doorgegaan.

Verbinding tussen monumentaal en nieuwbouw

Alle vier de gebouwdelen voldoen aan de eisen van het ‘Frisse Scholen’-programma. Een binnentuin en loopbrug op de verdieping verbinden de nieuwe en monumentale gebouwdelen met elkaar. Deze verbinding brengt eenheid, geeft ruimte aan ontmoeting en benadrukt de eigen identiteit van OSG West-Friesland.

Diensten #projectmanagement #procesmanagement #directievoering-en-toezicht #haalbaarheidsstudie #juridisch-advies

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
OSG West-Friesland
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.