Politiedienstencentrum

Alkmaar

Grootschalige renovatie van drie bestaande kantoren van de Politie in Alkmaar.

Grootschalige renovatie van drie bestaande kantoren van de Politie in Alkmaar.

Als gevolg van de landelijke heroriëntatie op het politiewerk dat een nieuwe kijk op huisvesting tot gevolg heeft, zijn in Alkmaar drie bestaande kantoren van de politie grootschalig gerenoveerd. Het pand aan het Mallegatsplein is in 2018 opgeleverd en het pand aan de James Wattstraat in mei 2019. Met de oplevering in januari 2021 van de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar, zijn alle drie de kantoren gereed voor vernieuwd gebruik. Het pand aan de James Wattstraat huisvest hoofdzakelijk niet geüniformeerde diensten. Dat gebouw kent een zeer hoge mate van automatisering en vanwege het gebruik een zeer hoge status van beveiliging. 

Door renovatie van bestaande panden heeft onze opdrachtgever, het Politiedienstencentrum, gekozen voor duurzaam hergebruik van bestaand vastgoed. Hierdoor wordt nieuwe huisvesting voor de diensten ook budgettair bereikbaar gemaakt, waar de optie nieuwbouw mogelijk buiten de beschikbare budgetkaders ligt.

Voor het project is met één aannemer een Design & Build overeenkomst gesloten die gezamenlijk circa 15.500m2 renovatie omvat. Onderdeel van de D&B-overeenkomst is een nieuwe energieprestatie van de gebouwen, aangepast op de huidige eisen en regelgeving. De grootste uitdaging van dit project lag hem in het gegeven dat de organisatie passend moest worden gemaakt in een continu veranderende organisatie. 

Namens het Politiedienstencentrum heeft abcnova voor dit project het contractmanagement tijdens de bouwvoorbereiding, de realisatie, de oplevering en nazorg geleverd. Het verificatieproces van ontwerpdocumenten van het voorbereidingsteam, binnen de geïntegreerde contractvorm was één van de basistaken van abcnova. Ook advisering met betrekking tot het financiële projectdossier, zoals contractafwijkingen en VTW’s, waren onderdeel van de door abcnova geleverde diensten.

Diensten #contractmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Politiedienstencentrum
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.