Poort
van
Winschoten

Winschoten

De gemeente Oldambt krijgt in Winschoten een nieuw gemeentehuis als onderdeel van het project de Poort van Winschoten.

De gemeente Oldambt krijgt in Winschoten een nieuw gemeentehuis als onderdeel van het project de Poort van Winschoten.

Afbeelding: DP6 architectuurstudio

De gemeente Oldambt krijgt in Winschoten een nieuw gemeentehuis als onderdeel van het project de Poort van Winschoten. Het nieuwe gemeentehuis is vervanging voor de huidige drie locaties en de vergaderlocatie van de gemeenteraad Halte Democratie. De huisvesting op meerdere locaties werd te duur en inefficiënt bevonden. Daarnaast zijn de huidige gebouwen toe aan groot onderhoud. Centrale nieuwbouw op één locatie bleek na onderzoek goedkoper en duurzamer. De nieuwbouw van het gemeentehuis is één van de onderdelen van de centrumontwikkeling in Winschoten. 

De nieuwbouw wordt verbonden met het monumentale raadhuis uit 1896 via een loopbrug, waardoor heden en toekomst samenkomen. Het wordt een open en transparant gebouw, waar de bezoeker centraal staat. Tevens moet het een plezierige en inspirerende werkomgeving worden. De binnenkant van het gebouw wordt vanuit het dak via vides verlicht door daglicht en er komt veel groen. De gemeente Oldambt gaat voor een tijdloos, duurzaam en energieneutraal gebouw. Bijzonder is dat het gemaakt gaat worden van bakstenen van Groninger klei, die door een lokale steen fabriek worden gebakken.

abcnova is namens de Gemeente Oldambt verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement tijdens de ontwikkelfase en het bouwmanagement tijdens de realisatiefase. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de implementatie van Activiteit Gericht Werken (AGW) voor de organisatie.

Diensten #directievoering-en-toezicht #projectmanagement #procesmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Poort van Winschoten
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.