Punt
Sniep

Diemen

Sturen op kwaliteit, duurzaamheid en beheersing van kosten binnen een complex stedelijke ontwikkeling

Sturen op kwaliteit, duurzaamheid en beheersing van kosten binnen een complex stedelijke ontwikkeling

Op het snijvlak van de Weespertrekvaart en Muiderstraatweg ligt Punt Sniep. Dit waterrijke gebied op fietsafstand van Amsterdam is onderdeel van een omvangrijke gebiedsontwikkeling genaamd ‘Plantage de Sniep’.

In totaliteit zijn er 202 appartementen gerealiseerd verdeeld over 10 woonblokken geënt op starters, gezinnen en empty-nesters. Onderscheidende factoren van Punt Sniep zijn het duurzame imago gepaard met een negatieve EPC-waarde en de sterke ontwikkeling van de openbare ruimte met kansen voor commerciële ruimtes in de plint. Het is een unieke locatie die wordt omringt door water.

Van tender tot en met realisatie

Van tender tot en met realisatie begeleidde abcnova het proces voor ontwerp en realisatie van de woonblokken, parkeergelegenheid, een gemeenschappelijke binnenhof, haven voor pleziervaart, voorzieningen met een horecafunctie en kleinschalige bedrijvigheid. Onze vastgoedjuristen waren veranatwoordlijk voor de juridische begeleiding van de ontwikkeling. Dit in opdracht van Punt Sniep Diemen B.V. en toekomstig eigenaar Vesteda. Het project is 3 februari 2021 opgeleverd.

EPC -0,11

abcnova loopt voorop in kennis over duurzaamheid. Dat komt uitstekend van pas bij het realiseren van de zeer hoge duurzaamheidsambitie voor Punt Sniep. Zonne-energie, houtpelletinstallatie, toepassen van duurzame materialen en daglichtsturing zorgen samen voor een negatief EPC.

Bekijk dit filmpje, gemaakt door onze opdrachtgever NEDreim, Vesteda en Heddes, over dit mooie project: 

Diensten #procesmanagement #projectmanagement #contractmanagement #risicomanagement-en-planning #juridisch-advies #tendermanagement #gebiedsontwikkeling #due-diligence #ontwikkelmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Punt Sniep
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.