RDW
Test
Centrum

Marknesse

In Marknesse wordt het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum ontwikkeld. Verschillende bedrijven, waaronder de RDW, gaan hier straks aan de slag om voer-, vaar- en vliegtuigen te ontwikkelen en te testen.

In Marknesse wordt het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum ontwikkeld. Verschillende bedrijven, waaronder de RDW, gaan hier straks aan de slag om voer-, vaar- en vliegtuigen te ontwikkelen en te testen.

Beelden: Kraaijvanger Architects

In Marknesse wordt het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC) ontwikkeld. Verschillende bedrijven gaan hier straks aan de slag om voer-, vaar- en vliegtuigen te ontwikkelen en te testen. De Koninklijke NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) en DNW (Duits-Nederlandse Windtunnels) zaten al in Marknesse. De locatie wordt uitgebreid met de komst van onder andere de RDW.

De RDW beschikt sinds 1980 over een eigen testbaan naast het vliegveld van Lelystad, maar zal nu verhuizen naar Marknesse. In Marknesse zal het nieuwe testcentrum van de RDW bestaan uit baanvlakken met meetgebieden, kantoorpanden voor werkplekken en vergaderzalen en hallen waarin voertuigen worden onderworpen aan en geprepareerd voor testen. Daarnaast komt er een mechanische en elektronische werkplaats, een vermogensbakruimte en een rolweerstandmachine. De uitdaging ligt op het realiseren van de verschillende baanvlakken met meetgebieden, met hoge eisen welke dienen te voldoen aan de laatste richtlijnen vanuit de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UN/ECE) en ISO normen. Verder moet het MITC in het bestaande landschap passen en moet de bestaande Blokzijlertocht/Voorstertocht omgelegd gaan worden.

abcnova geeft invulling aan het contractmanagement, omgevingsmanagement en technisch management, binnen het IPM-team dat verantwoordelijk is voor de voor de planvoorbereiding van het nieuwe testcentrum voor de RDW.

Diensten #contractmanagement #juridisch-advies

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
RDW Test Centrum
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.