Rijn
IJssel
Vakschool
Wageningen

Wageningen

Rijn IJssel Vakschool Wageningen, de eerste middelbare hotel- en bakkerijschool in Nederland, biedt mbo-opleidingen voor horeca, bakkerij, toerisme en facilitaire dienstverlening. Om de studenten een prettige leer- én werkomgeving te bieden is de locatie, die ook een viersterren werkhotel bevat, getransformeerd tot een toekomstbestendige en duurzame onderwijsomgeving.

Uitbreiding en transformatie

Vakschool Wageningen bestond voor de grootschalige transformatie uit twee gebouwen aan weerszijden van de Marijkeweg. Een van de locaties is afgestoten om op Marijkeweg 5 één thuis te bieden waar alle disciplines van de praktijkopleider samenkomen. Het gebouw heeft aan de achterzijde een uitbreiding gekregen met technische onderwijsruimten voor bakkers en horeca. De bestaande hoogbouw is getransformeerd van een kantooromgeving en klassieke onderwijsfuncties naar ruime en flexibele onderwijsruimtes conform klasse B frisse scholen en nieuwe flexibele werkplekken voor personeel. Het vernieuwde gebouw biedt ook ruimte aan een plaza, waarin een restaurant is gevestigd.

A+++ status en circulair

Rijn IJssel ziet duurzaamheid als een belangrijke maatschappelijke taak, daarom is duurzaamheid en circulariteit bepalend geweest in zowel de ontwerp- als uitvoeringsfase. Zo wordt de restwarmte van de keukens en bakkerijen hergebruikt voor verwarming en prijken op het dak PV-panelen. Ook in de inrichting is een duidelijke keuze gemaakt voor circulair materiaal en is er een aansluiting op de toekomstige grondwaterafvoerleiding waarmee warmte en koude wordt gewonnen uit afvalwater. Maar ook alle apparatuur voor de koks en bakkers is A+++. 


Projectbegeleiding in diverse fasen

abcnova
heeft Rijn IJssel ondersteund bij het beoordelen van de contractdocumenten in de aanbestedingsprocedure. Daarnaast was abcnova verantwoordelijk voor het projectmanagement en de projectleiding in de UO-fase. In de uitvoeringsfase bestond onze rol uit zowel directievoering als het kwaliteitsmanagement.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website RijnIJsselbouwt.nl 

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Rijn IJssel Vakschool Wageningen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.