Rijn
IJssel
Velpercampus
gebouw
C1

Arnhem

MBO-opleiding Techniek & ICT en entree-opleiding techniek van Rijn IJssel krijgen nieuwe locatie door (ver)nieuwbouw op het AkzoNobel terrein aan de Velperweg in Arnhem. Een mooi voorbeeld van renovatie en nieuwbouw op de Velpercampus.

MBO-opleiding Techniek & ICT en entree-opleiding techniek van Rijn IJssel krijgen nieuwe locatie door (ver)nieuwbouw op het AkzoNobel terrein aan de Velperweg in Arnhem. Een mooi voorbeeld van renovatie en nieuwbouw op de Velpercampus.

Copyright: artist impressie van Ector Hoogstad en Buro SBH

Rijn IJssel is met meer dan twintig vestigingen hét roc voor Arnhem, Wageningen en omstreken. De instelling voor MBO heeft als doel het onderwijs te moderniseren en de kwaliteit van het onderwijs te verhogen, zoals opgenomen in het Masterplan Huisvesting. Een van die projecten is de realisatie van een nieuw onderwijsgebouw op het AkzoNobel terrein aan de Velperweg in Arnhem. Het gebouw is bestemd voor de opleidingen Techniek & ICT en Entree (Techniek) en zal deels bestaan uit een bestaand gebouw van AkzoNobel dat gerenoveerd dient te worden (ca 3.700 m2 BVO) en een aansluitende nieuwbouw van ca. 6.800 m2 BVO. In totaal zal de (ver)nieuwbouw straks bestaan uit ca. 10.500 m2 BVO.

Duurzaam
Rijn IJssel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De opgave is om een energiezuinige school (GPR gemiddeld minimaal 8,0) met een goed binnenklimaat (minimaal Frisse scholen klasse B) te realiseren.

Bewaking UAV-GC
Dit project wordt gerealiseerd middels UAV-GC, een zogenaamd Engineer & Construct contract. Dit vraagt om een andere projectbenadering, ook in de kwaliteitsvoering. Bij een traditioneel UAV-project geldt dat de opdrachtgever de verantwoordelijkheid draagt voor het ontwerp. Bij een geïntegreerde opdracht op basis van de UAV-GC is dat de opdrachtnemer. abcnova is verantwoordelijk voor het bewaken van het project en proces in de ontwikkeling en realisatie. Hierin richten we ons onder andere op het zekerstellen dat de opdrachtnemer aantoonbaar voldoet aan wat contractueel is vastgelegd (zowel technisch als procesmatig), de belangen van de Rijn IJsel voldoende is gewaarborgd en de risico’s voldoende worden beheerst.

abcnova was ook betrokken bij de (ver)nieuwbouw van Vakschool Wageningen.

Rijn IJssel publiceerde over de eerste paal onderstaande video:

 

Diensten #contractmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Rijn IJssel Velpercampus gebouw C1
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.