Sports
Building
Erasmus
Universiteit

Rotterdam

Waar vroeger een dubbeldeks parkeervoorziening was, staat nu een nieuw sportgebouw met drie wedstrijdzalen volgens NOC*NSF-eisen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitnessgelegenheid en horeca.

Waar vroeger een dubbeldeks parkeervoorziening was, staat nu een nieuw sportgebouw met drie wedstrijdzalen volgens NOC*NSF-eisen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitnessgelegenheid en horeca.

Waar vroeger een dubbeldeks parkeervoorziening was, staat nu een nieuw sportgebouw. Voornaamste reden voor de nieuwbouw was het groeiend aantal leden van Erasmus Sport, dat in de afgelopen acht jaar toenam van 4.000 naar 11.000 sportpashouders. Het voormalige gebouw uit 1969 was bovendien gedateerd en vereiste veel onderhoud. Sports Building Erasmus Universiteit heeft nu drie wedstrijdzalen volgens NOC*NSF-esien, twee trainingszalen, een uitgebreide fitnessgelegenheid en horeca. De overdekte binnenstraat heeft zowel een logistieke functie, als een bijeenkomstenfunctie waar studenten en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. Het betreft een geïntegreerde contractvorm Design & Build op basis van de UAV-GC.

Duurzame ontwikkeling

Duurzaamheid stond centraal bij de bouw van het nieuwe Sports Building, geheel in lijn met de ambitie van de EUR om een van de meest duurzame universiteiten van Nederland te worden. Het gebouw is volledig energieneutraal door gebruik van zonnepanelen en aansluiting op de warmte-koudeopslag van de campus. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van gerecyclede bouwmaterialen. Zo zijn de kenmerkende houten wandpanelen hergebruikte vloerdelen uit een oude sporthal in Eindhoven.

abcnova was verantwoordelijk voor het contract- en projectmanagement tijdens de ontwerp- en realisatiefase. Hierin waren wij de spin in het web tussen de gebruikers van Erasmus Sport, Real Estate & Facilities en de (bestuurlijke) omgeving. Tijdens de realisatie hebben we als kwaliteitsmanager eveneens de kwaliteit bewaakt. In dit traject heeft abcnova de EUR adequaat ondersteund in de verplichtingen die aan de opdrachtgeverszijde liggen en is de afstemming met de beheerorganisatie georganiseerd gericht op een goede ingebruikname. 

 

Diensten #contractmanagement #directievoering-en-toezicht #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Sports Building Erasmus Universiteit
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.