Gemeentehuis

Woerden

Kostenneutraal en duurzaam renoveren

Kostenneutraal en duurzaam renoveren

Foto's: Lucas van der Wee

De gemeente Woerden was sinds 2009 bezig met de herhuisvesting van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie, omdat het huidige stadhuis technisch is afgeschreven en niet meer voldoet aan de ARBO-norm is er gekeken naar verschillende scenario’s. abcnova is vanaf 2015 betrokken voor het algehele projectmanagement voor de huisvesting van het gemeentehuis.

Verschillende scenario’s

abcnova heeft verschillende scenario’s uitgewerkt en ter besluitvorming aan het college en de raad aangeboden, te weten: nieuwbouw, renovatie of huren in een bestaand pand in Woerden. abcnova heeft deze studie verricht, een Programma van Eisen opgesteld en de plannen gepresenteerd in nauwe samenwerking met alle belangrijke stakeholders.

Kostenneutraal en duurzaam

De gemeenteraad heeft uiteindelijk gekozen voor renovatie van het huidige pand. Hierdoor kan de gemeente Woerden kostenneutraal en duurzaam renoveren (binnen de huidige exploitatie) en is de huisvestingsbehoefte van 16.000 m2 naar 8.000 m2 teruggebracht. Tijdens de renovatie was tijdelijke huisvesting vereist. Een aantal doelen van de gemeente Woerden is het invoeren van papierloos werken, een flexnorm van 0,7 voor het nieuwe gemeentehuis en een energieneutraal gebouw.

Rol van abcnova

abcnova is verantwoordelijk voor het projectmanagement van de renovatie van het stadhuis en de transitie naar Het Nieuwe Werken. Daarnaast heeft abcnova leiding gegeven aan het ontwerp- en uitvoergingstraject.

Bekijk hier het filmpje waarin Bart Atema en onze opdtachtgever Edward van den Elshout van de gemeente Woerden meer vertellen over dit mooie project. 

 

 

Diensten #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gemeentehuis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.