Nieuwbouw
Stadskantoor

Utrecht

Overheidsgebouw op één van de drukste verkeersroutes in Nederland

Overheidsgebouw op één van de drukste verkeersroutes in Nederland

Op het Centraal Station in Utrecht, net naast het spoor, staat het 90 meter hoge stadskantoor Utrecht. Het unieke overheidsgebouw is geïntegreerd met de nieuwe openbaar vervoer terminal.

40% beter dan wettelijke EPC

Het ambitieniveau is hoog: de gemeente Utrecht wil minimaal 40% beter presteren dan het wettelijke minimum, waarvoor de ‘energieprestatiecoëfficiënt’ (EPC) een graadmeter is. abcnova heeft alle expertise in huis en nam met veel plezier het projectmanagement op zich.

Aansprekend voorbeeld duurzaam en energiezuinig bouwen

Het gebouw rust op één van de omvangrijkste staalconstructies tot nu toe gerealiseerd in Nederland. Naast een geavanceerde WKO-installatie zorgen zonnecellen, een vegetatiedak, gevel met hoge Rc-waarde en energiezuinige verlichting voor veel energiewinst. Ook wordt er warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht.

Diensten #projectmanagement #procesmanagement #tendermanagement #aan-en-verkoopadviezen
Speciale expertises #het-nieuwe-werken #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Nieuwbouw Stadskantoor
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.