UMC

Groningen

Het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UPC) vervangt de huidige verouderde huisvesting voor nieuwbouw op de plaats van het oude Triade gebouw.

Het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UPC) vervangt de huidige verouderde huisvesting voor nieuwbouw op de plaats van het oude Triade gebouw.

Het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UPC) vervangt de huidige verouderde huisvesting. Hiervoor wordt nieuwbouw gerealiseerd op de plaats van het oude Triade gebouw. Het gebouw biedt straks onderdak aan cliënten in de kliniek, biedt ruimte voor therapieën en huisvest de poliklinische activiteiten van het UCP. Het gebouw kenmerkt zich door een prettige, vriendelijke uitstraling waarbij de Healing Environmet als centraal ontwerpuitgangs-punt is gehanteerd. 

Sinds 1969 is het UCP gehuisvest in verschillende gebouwen op het UMCG-complex. Na decennia lang intensief gebruik, zijn de gebouwen verouderd en voldoen ze nauwelijks meer aan de gewenste eisen die moderne zorg aan haar huisvesting stelt. Er is besloten om vervangende nieuwbouw te realiseren, omdat de oude gebouwen, gezien hun ouderdom en bouwwijze, inflexibel zijn en dus niet voor renovatie in aanmerking komen. Het nieuw te realiseren gebouw voor het UCP beslaat ongeveer 17.000 m2 BVO. Er is een integraal ontwerpteam (OT) gestart met de ontwikkeling en uitwerking van het ontwerp voor de nieuwbouw van het UCP.

De nieuwbouw van het UCP moet een aardbevingsbestendig gebouw zijn, dat rekening houdt met een veranderend speelveld door ontwikkelingen op korte- en lange termijn vanuit de wijzigende wet- en regelgeving en de omgang met de cliënt. De organisatie moet binnen de contouren van het gebouw kunnen groeien en krimpen. Het gebouw moet ook geschikt zijn voor andere gebruikers binnen en buiten het UMCG. Het ontwerp van het nieuwe gebouw behoeft ook aandacht voor de exploitatiekosten van het gebouw. De gemaakte keuzes moeten te verantwoorden zijn gedurende de gehele levensduur van het gebouw. Daarnaast wenst het UMCG een duurzaam gebouw conform BREEAM ‘Good’, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit van het gebouw.

Ten aanzien van het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) begeleidt abcnova de aanbesteding van het uitvoeringsteam.

Diensten #contractmanagement #juridisch-advies #tendermanagement
Speciale expertises #aardbevingsbestendig-bouwen

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
UMC
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.