Waelpolder

Westland

Burgerparticipatie en Waelpolder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Deze wijk wordt ontwikkeld voor én door de toekomstige bewoners met ruimte voor bijzondere woonconcepten omgeven door water en groen.

Burgerparticipatie en Waelpolder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Deze wijk wordt ontwikkeld voor én door de toekomstige bewoners met ruimte voor bijzondere woonconcepten omgeven door water en groen.

Waelpolder maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark. De plannen voor het gebied zijn nog volop in ontwikkeling, maar één ding staat vast: het wordt een groen en waterrijk woongebied.

Gebiedsontwikkeling voor groen en waterrijk wonen
Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de buurten Rijnvaart en Dijckerwaal. Waelpark ligt dicht bij de oude dorpskern van ’s-Gravenzande. Hier zullen ca. 720 woningen gerealiseerd worden, een basisschool (Waelcampus) en diverse andere maatschappelijke voorzieningen. In 2020 heeft de gemeente Westland de rijksubsidie Woningbouwimpuls ontvangen om de woningbouw te versnellen en om meer betaalbare woningen toe te kunnen voegen aan de woningvoorraad. Door de subsidie is het mogelijk om het plan te verdichten van 600 naar 720 woningen.

Rol abcnova
abcnova
voert het proces- en projectmanagement van dit project voor de Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW). Hieronder valt onder andere de subsidieaanvraag, bestemmingsplanprocedures, het vermarkten van bouwrijpe gronden aan ontwikkelaars en kavels aan zelfbouwers, het aansturen van het bouw- en woonrijp maken van de diverse gronden én het vormgeven en inrichten van de openbare ruimten, zoals fiets- en wandelpaden, groen, wegen en water.

Diensten #gebiedsontwikkeling

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Waelpolder
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.