Zwembad
Valkenhuizen

Arnhem

In het Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem wordt uitgebreid met de nieuwbouw van een zwembad.

In het Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem wordt uitgebreid met de nieuwbouw van een zwembad.

Het bestaande sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem is uitgebreid met een nieuw zwembad. Hiermee is Arnhem een modern sportcentrum rijker. In de nieuwbouw is synergie gezocht met het sportcentrum, waar vijf grote sporthallen, een turnhal, moderne vergaderfaciliteiten en een aantrekkelijke horeca gehuisvest zijn. Door de centrale ingang ontstaat een fijne dynamiek van sporters en bezoekers van het sportcentrum. Het oude, naastgelegen zwembad wordt circulair gesloopt.

Het zwembad bestaat uit een 25-meter wedstrijdbad met tribune, een doelgroepenbad, douches en kleedkamers. Het doelgroepenbad kent een lift en een beweegbare bodem, waarmee het bad geschikt is voor zowel recreatieve als therapeutische doeleinden. Het opvallende exterieur bevat Cape-Cod houten planken, betonnen gevelelementen en veel glas-openingen. Het gebouw is optimaal geïsoleerd en beschikt over PV-panelen en een WKO-installatie. Tevens is de nieuwbouw uiteraard gasloos.

abcnova was in opdracht van de gemeente Arnhem verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht in de realisatiefase.

Diensten #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Zwembad Valkenhuizen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.