Henrico Baakman

jurist

Diensten #juridisch-advies

De vastgoedmarkt is zeer dynamisch, waardoor er van juristen een praktische en realistische insteek wordt verwacht.

Henrico Baakman is sinds augustus 2017 werkzaam bij abcnova. Hij focust zich vanuit zijn functie als jurist voornamelijk op locatie- en gebiedsontwikkelingen. In het bijzonder heeft Henrico kennis op het gebied van (traditionele en geïntegreerde) aannemingsovereenkomsten, complexe zakenrechtelijke structuren en regelingen aangaande klimaatsystemen. Zijn adviezen worden gekenmerkt door een praktische inslag.

Tevens wordt hij regelmatig betrokken bij aanbestedingen en tenders. Hierbij variëren zijn werkzaamheden van het adviseren over de inrichting van het traject, tot het opstellen van aanbestedingsleidraden.

Henrico Baakman heeft in 2016 de Master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht afgerond. In dat kader heeft hij in 2015 deelgenomen aan de Masterclass Bouwrecht van de Universiteit Utrecht. Voor zijn indiensttreding bij abcnova is hij werkzaam geweest bij een internationaal advocatenkantoor.

Publicaties:

  • RvA 2 mei 2017, No. 35.875, TBR 2018/11, m.nt. H.J. Baakman (Herstelverplichting op grond van besteksgarantie).
  • 'Paragraaf 22 UAV 2012 garantie, toch aan een herziening toe?', BR 2017/44.
  • 'De verliezer betaalt?', TBR 2015/85.
Henrico Baakman
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.